Курочка, запечена в духовці – це класика кулінарного жанру, і багато країн світу практикують цю страву у різних варіаціях. Сьогодні мені хочеться розповісти Вам, як готують курочку на берегах Босфору. Цю страву я спробувала в одному з ресторанів, і тут же закохалася в нього. Сьогодні мені хочеться поділитися з Вами цією смакотою. Давайте почнемо!
Нам потрібно:
– курочка, 2 кг.
– 1 кг. солі.
– хмелі сунули за смаком.
– 2 баклажі.
– 2 солод. перчика.
– 4 томати.
– 2 зуби. часнику.
– петрушка до смаку.
– Відвар. картопля, за смаком.
– Майонезік.
– олія слив, небагато.
Від курочки відрізаємо все зайве. Залишається лише корисне м’ясо. Далі обробили її хмелі сунелі, ретельно його втерли у птаха. Зав’язали ніжки.
Деко застилаємо пергаментом, щедро всипаємо 1 кг. солі. Розподілили на товщину 1 см. У центр солі кладемо курочку.
Викладаємо підлогу боком баклажани, солодкий перчик, томати. Виходить просто натюрморт.
Запікаємо нашу пташку з овочами 45 хвилин при температурі 180 градусів. Як тільки час вийде, дістаємо рознесення. З нього прибираємо овочі, поміщаємо в каструлю. Даємо їм охолонути трохи.
Тим часом курочка пішла на друге коло запікання. Зараз їй потрібно постояти в духовці рівно годину при температурі 180 градусів. Запечені овочі чистимо, залишаємо лише м’якоть.
Цю м’якоть нарізаємо, дрібно. Туди ж трьом часник, додали рубаної петрушки. Перемішали.
М’якуш помістили в миску, солимо її, присмачуємо майонезом. Перемішуємо. Відварили картоплю класичним способом. Нам’яли пюре. Курочка наспіла.
Нарізаємо її, і подаємо з гарніром, пюре та овочами з майонезом. Всім приємного апетиту, насолоджуйтесь турецькими ласощами, друзі!
Турки дуже добре вміють готувати м’ясо птиці, і Ви можете переконатись у цьому самі, спробувавши мій рецепт, друзі! Упевнена, Вам він припаде до душі.