Курка та овочі в духовці

Курочка, запечена в духовці – це класика кулінарного жанру, і багато країн світу практикують цю страву у різних варіаціях. Сьогодні мені хочеться розповісти Вам, як готують курочку на берегах Босфору. Цю страву я спробувала в одному з ресторанів, і тут же закохалася в нього. Сьогодні мені хочеться поділитися з Вами цією смакотою. Давайте почнемо!

Курка та овочі в духовці

Нам потрібно:

– курочка, 2 кг.

– 1 кг. солі.

– хмелі сунули за смаком.

– 2 баклажі.

– 2 солод. перчика.

– 4 томати.

– 2 зуби. часнику.

– петрушка до смаку.

– Відвар. картопля, за смаком.

– Майонезік.

– олія слив, небагато.

Від курочки відрізаємо все зайве. Залишається лише корисне м’ясо. Далі обробили її хмелі сунелі, ретельно його втерли у птаха. Зав’язали ніжки.

Деко застилаємо пергаментом, щедро всипаємо 1 кг. солі. Розподілили на товщину 1 см. У центр солі кладемо курочку.

Викладаємо підлогу боком баклажани, солодкий перчик, томати. Виходить просто натюрморт.

Курка та овочі в духовці

Запікаємо нашу пташку з овочами 45 хвилин при температурі 180 градусів. Як тільки час вийде, дістаємо рознесення. З нього прибираємо овочі, поміщаємо в каструлю. Даємо їм охолонути трохи.

Тим часом курочка пішла на друге коло запікання. Зараз їй потрібно постояти в духовці рівно годину при температурі 180 градусів. Запечені овочі чистимо, залишаємо лише м’якоть.

Цю м’якоть нарізаємо, дрібно. Туди ж трьом часник, додали рубаної петрушки. Перемішали.

М’якуш помістили в миску, солимо її, присмачуємо майонезом. Перемішуємо. Відварили картоплю класичним способом. Нам’яли пюре. Курочка наспіла.

Нарізаємо її, і подаємо з гарніром, пюре та овочами з майонезом. Всім приємного апетиту, насолоджуйтесь турецькими ласощами, друзі!

Турки дуже добре вміють готувати м’ясо птиці, і Ви можете переконатись у цьому самі, спробувавши мій рецепт, друзі! Упевнена, Вам він припаде до душі.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *