Дешевий засіб для дезінфекції поверхонь

Усіх нас кожну секунду атакують мільйони вірусів і бактерій. З частиною їх організм справляється непомітно нам, частина викликає нежить чи чхання, іншу частина змушує нас попітніти, у сенсі.

А тут ще й Covid-19 з’явився, до якого людство не було підготовлено.

Тому всі раптом почали думати про дезінфекцію, миття рук (після магазину, туалету тощо) і все дезінфікувати, коли треба і коли не треба.

У магазинах є купа засобів із дезінфекційним ефектом. Коштують іноді дуже дорого. І змивати треба довго… Загалом не зручно.

Так ось, хочу порекомендувати простий і дешевий засіб – хлорні пігулки. Марки не писатиму, щоб не порахували за рекламу.

Дешевий засіб для дезінфекції поверхонь

Що це і скільки коштує?

Хлорні таблетки – це таблетки з натрієвої солі, дихлорізоціанурової кислоти 84% та активного хлору 1.5г/1 таб (3.35 гр). Але виробників багато, фасування та вміст хлору у таблетці теж різні.

У хоз.магазинах такі пігулки продаються в банках по 1 кг (300 пігулок по 3.3 гр).

Дешевий засіб для дезінфекції поверхонь

Як застосовувати

Я використовують таблетки для обробки поверхонь будинку під час звичайного збирання.

Що роблю заздалегідь. Беру “півторку” з-під газування (можна і будь-який інший об’єм) і на кожні 0.5 літра закидаю 1 таблетку. Потім заливаю гарячою водою і чекаю, поки розчиняться. Потім закриваю пляшку і залишаю до моменту збирання.

Коли починаю збирання, то наливаю 150-200 мл рідини у відро з водою (близько 3-4 л) і протираю поверхні. Для миття підлоги розводжу новий розчин.

“Півторашки” вистачає на 3-4 “генеральні” прибирання, тобто. на місяць.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *