Максималізм в інтер’єрі

У цій статті ми розглянемо трендову тему 2023 року – максималізм в інтер’єрі. Для кого він та як його створити.

Максималізм та мінімалізм у порівнянні, мабуть, зрозуміло, що це таке. Мінімалізм – це максимально аскетичний інтер’єр, максималізм – це той інтер’єр, куди хочеться сісти та зачепитися поглядом абсолютно за кожну деталь, його хочеться розглядати, там хочеться зависнути. У максималізм багато красивого декору, багато різних деталей, багато глибоких відтінків.

Ми з вами розглянемо 10 принципів максималізму. Багато хто на сьогоднішній день втомився від скандинавського стилю, від усього того, що дуже просте. До дизайнерів все частіше звертаються люди, які кажуть, що хочуть якусь перчинку, якусь родзинку додати до, наприклад, скандинавського стилю.

Максималізм в інтер'єрі

Максималізм. Що це?

Існує слово “зайве” або просто перебір. І дуже легко перейти грань до захаращеності. Якщо ви робите власний інтер’єр з дизайнером з декоратором або у вас є відчуття стилю, коли ви зможете кожну детальку підібрати, то вам варто застосувати максималізм в інтер’єрі. Якщо ви розумієте, що ви самі не можете, що вам потрібна чиясь допомога, то вам потрібно подивитися каталоги інтер’єрів або знайти щось підходяще в інтернеті і вибрати для себе якийсь чистий стиль, наприклад, класичний, скандинавський, лофт, прованс . І орієнтуватися на цей стиль і все підбирати до нього, тоді у вас не буде “вінегрета” в інтер’єрі. Так як його зробити дуже легко і багато хто може це зробити, а от продумати кожну деталь не всі можуть.

Максималізм – це спочатку продумана історія або історія, наприклад, про подорож. Наприклад, у вас буде інтер’єр глибоких відтінків на підлозі лежатиме 2-3 валізи. І вони будуть як журнальний столик. А на стіні висітиме у різних рамках фотографії з подорожей. І вся кімната кричатиме про те, що це історія однієї подорожі.

Ще класно, коли людина з тонким смаком роками збирає інтер’єр у мандрівках чи на якійсь виставці. Купуючи кожен предмет, така людина зазвичай знає, що цей предмет підійде до інших предметів. Він не виглядатиме химерно, він не поєднуватиметься і це все підходитиме один одному. Якщо ви не любите запарюватися, то максималізм не для вас, вибирайте краще чистий стиль.

10 принципів максималізму

Перший принцип – це багато різноформатних меблів, різноманітних меблів. Можливо, це меблі різних кольорів, але однакові за формою, або з різних стилів, або одного кольору, але абсолютно різної форми, різних стилів. Загалом різні меблі, але які поєднуються один з одним.

Другий принцип – це багато картин на стіні та багато віньєток. Причому картини можуть бути абсолютно в різних рамках, можуть бути картини з паспарту, деякі без паспарту, можуть бути маленькі, круглі, квадратні, прямокутні. Віньєтки повинні бути правильно зроблені, наприклад, якийсь високий предмет, а поряд з ним предмет трохи нижче або іншої форми. Загалом віньєтка – це не 3 однакові за формою предмети, а різні предмети, які стоять поруч один з одним. Наприклад, пляшка та свічка. Пляшка стоїть на задньому фоні, а свічка трішечки спереду. І вона менша й інша за формою. Ось вам і гарна віньєтка утворилася.

Максималізм в інтер'єрі

Третій принцип – це квіти та сухоцвіти. Це можуть бути живі квіти і ви можете навіть оранжерею влаштувати у себе вдома, а можуть бути сухоцвіти і такі красиві композиції, які також вписуються у ваші віньєтки. Дуже, наприклад, гарний букет із евкаліпта виходить.

Четвертий принцип максималізму – це різноформатне висвітлення. Ніколи в таких інтер’єрах не буде тільки люстри, буде обов’язково якийсь торшер, бра, настільні лампи, може бути ще якісь настінні світильники. Тобто багато різного світла за рівнями.

П’ятий принцип максималізму – глибина кольору. Поєднання кольорів і темних кольорів між собою та світлих між собою. До речі, не бійтеся поєднувати темні кольори. Багато людей бояться і думають, що темні кольори зроблять вже простір. Але, на мою думку, якщо темні кольори підібрані правильно, то вони можуть збільшити простір, тому що вони глибокі.

Шостий принцип – це багато книг. Це красиві бібліотеки, книги на полицях, книги як частина декору, красиві обкладинки, старовинні обкладинки.

Сьомий принцип – це ретро-меблі поруч із сучасними меблями, тобто. можуть бути якісь круті ретро комоди, а поряд у вас стоятиме супер сучасний консольний золотий столик. І це все теж гарно поєднуватиметься.

Восьмий принцип – це багато текстилю. І тут йдеться не лише про текстиль на вікні, але це багато різних пледів, подушок. І всі вони підібрані одне одному добре. І пледи, наприклад, не тільки на дивані, але ще й у якомусь кошику лежить. І плед обов’язково ще й на кріслі та подушки на дивані та на кріслі та на підлозі. Це те, що створює наш затишок.

Дев’ятий принцип – це постійний експеримент, постійний пошук. Наприклад, ротангове крісло та барочне золоте дзеркало здавалося б те, що взагалі не повинно поєднуватись, але це разом і виглядає разом красиво.

І, нарешті, десятий принцип – це глузування. Так-так, це не описка! Саме насмішка. Має бути глузування з серйозності, наприклад, гіпсові голови або бюсти, пофарбовані в який-небудь колір. Або портрет Гомера Сімпсона у ролі Мона Лізи.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *