Жива огорожа швидкоросла багаторічна

Головне, що дарує жива огорожа – це гарний зовнішній вигляд. Насичена фарбами швидкозростаюча огорожа надійно захищає ділянку від цікавих очей та пилу. Багаторічна або вічнозелена рослинність виробляє кисень, але потребує спеціального догляду, блог bonus-club.kiev.ua саме розповідає про правильний догляд за рослинами.

Плюси

  • жива огорожа має функції забору, завдяки щільності чагарників
  • повноцінне загородження створюється з рослин, що швидко ростуть, і її формування не займе багато часу
  • у пору цвітіння та запилення багаторічна огорожа приманює корисних комах на ділянку
  • колюча основа створює живу непрохідну огорожу для людей та тварин
  • правильно підібрані швидкорослі та багаторічні чагарники радують цвітінням, починаючи з весни та закачуючи пізно восени.

До незручностей зеленого паркану відносяться специфічний догляд – полив, стрижка, підживлення. Як і огорожа з металу, дерева або інших неживих матеріалів, вона потребує періодичного ремонту та оновлення, що зрівнює тимчасові витрати на живопліт та традиційне загородження.

Важливо правильно підібрати швидкорослі та багаторічні екземпляри, залежно від фінансових ресурсів та площі території, що огороджується. Який вигляд має зелена огорожа, демонструють на фото ландшафтні дизайнери.

Жива огорожа швидкоросла багаторічна

Флористична різноманітність

Жива хвойна огорожа – найпопулярніша, але для цих цілей підійдуть тільки декоративні багаторічні екземпляри.

Наскільки швидкорослими будуть дерева та кущі, залежить від якості догляду, а також їхнього грамотного розташування відповідно до сторін світла. Як правильно скомпонувати вічнозелені рослини на приватній ділянці, показано на фото професіоналів.

Дизайнери не рекомендують висаджувати живу хвойну огорожу в глинистий ґрунт із поверхневими ґрунтовими водами.

Швидкоросла рослинність висаджується з дистанцією від 25 см до півметра.

Листяні багаторічні варіанти різноманітніші, їх назви у багатьох на слуху, але доступні й екзотичні версії.

Особливості догляду за листяним озелененням

  • Жива листяна огорожа розвивається по-різному і в процесі зростання швидкозростаючої маси вимагає формування
  • На відміну від вічнозелених хвойних чагарників, багаторічні листяні чагарники плодоносять і красиво цвітуть. У фотокаталогах розсадників підібрано назви рослин для ділянок з різною специфікою.

Жива огорожа швидкоросла багаторічна

Поширені екземпляри

Барбарис – це чагарник з дрібними квітами та колючками, що висаджується навесні та восени. Як жива огорожа, барбарис невибагливий у догляді, надійно захищає від небажаного проникнення, відноситься до швидкозростаючої категорії, якій не страшні вітер і протяг. Багаторічна огорожа страждає від рясних опадів і щоб коріння не загнивали, регулярно позбавляються бур’янів.

Глід як живий, з червоним листям, огорожі менш популярний, але його висаджують навіть у Сибіру. Висота дерева, що швидко зростає, досягає 4 метрів. Багаторічна огорожа з глоду служить сотні років при правильному догляді, відмінно переносить сильний мороз і обрізку, через що стає ще червонішим і красивішим.

Капріфоль – різновид жимолості, з якої виходить шикарна квітуча стіна. Жива огорожа з капріфолі у висоту досягає 6 м, а відтінок пагонів і квітів, що швидко ростуть, варіюється від зелених до червоних. Для активного цвітіння жимолості вибирають сонячне місце, а щоб сформувати багаторічну огорожу, встановлюють опори.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *