Бузок – цікаві факти

Кущ-довгожитель бузку має вік понад 130 років. Дати його життя – 1801-1931гг.

Якщо з квіток бузку приготувати особливу мазь, вона допоможе вилікувати від ревматизму, зніме больовий синдром і загоює рани. Також можна приготувати настоянку для лікування суглобів, дивіться рецет за посиланням https://b-i-g.com.ua/nastoyanka-buzku-na-gorilci-zastosuvannya-dlya-suglobiv-pri-bolyax-recepti-vidguki/.

Бузок відноситься до сімейства оливкові. У цю ж групу входять жасмин, ясен та оливки.

Бузок названо на честь Сиринги – богині радості та спокою.

За весь час культивування (понад 500 років) виведено понад 2300 різних сортів бузку. Суперничати за кількістю сортів з нею може хіба що троянда.

Неймовірно, але факт – бузок може бути без запаху! Так, незважаючи на те, що саме запах бузку сигналізує нам про початок весни, є особливий сорт бузку – Угорська, яка зовсім не має аромату.

Бузок живе напрочуд довго і може тішити око не тільки вам, а й вашим онукам та правнукам.

Як і більшість цінних ефірних олій, бузкова олія – дуже дорога, її ціна сягає 100 тисяч доларів за один кілограм олії. Це зумовлено трудомістким процесом виготовлення та великою кількістю необхідної сировини.

Якщо дуже довго вдихати аромат бузку – можна отримати неприємний побічний ефект у вигляді головного болю. Це пояснюється тим, що квітки бузку виділяють певні токсичні речовини, які роблять бузок отруйним чагарником.

Бузок – цікаві факти

На гербі міста Сігулда (Латвія) зображено бузок.

З квітками бузку пов’язані прикмети удачі: якщо знайти суцвіття з трьома чи п’ятьма пелюстками і, загадавши бажання, з’їсти, воно неодмінно збудеться.

У країнах Сходу квіти бузку є символом розлуки. Якщо в Англії наречена дарувала нареченому букет бузку – це означало відмову в заручинах.

Бузок чудово і довго цвіте на кущі, проте у зрізаному вигляді швидко втрачає свою свіжість.

За рік один чагарник бузок здатний цвісти до трьох разів.

В астрології квіти бузку пов’язані зі знаком Тельця.

Бузок не тільки має неповторний унікальний аромат, але й здатний виступати в ролі стерилізатора – це дійсно так, у радіусі 20 метрів аромат бузку чудово очищає повітря. Доросла рослина бузку може досягати 8 метрів заввишки. Бузок відноситься до листопадних чагарників, пік цвітіння яких припадає на квітень-червень.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *